Annons:
Etikettallmänt
Läst 2667 ggr
Staffan
2010-02-04, 18:56

En solskenshistoria

I TV4:s morgonsoffa hade man imorse bjudit in en sällsynt charmig dam vid namn Hilde Back. Jag hade egentligen annat att göra men tv:n och Hilde stal snabbt all min uppmärksamhet.

Hilde Back & Chris MburuPå mitten av 70-talet hade Hilde genom ett svenskt välgörenhetsinitiativ stöttat en fattig pojke i Kenya med pengar så att han hade råd att betala för sin skolgång under de viktiga tidiga åren i sitt liv. Han hade tack vare Hilde kunnat avsluta det vi skulle kalla för grundskolan och hade efter det också kommit in och fått studera juridik på University of Nairobi. Det ena ledde till det andra och tack vare ett stipendium fick den då vuxne Chris Mburu möjlighet att studera på Harvard i USA där han 1993 gick ut med en 'Master’s Degree in International Human Rights law'.

Sedan dess har Chris Mburu arbetat inom flera olika internationella organisationer, däribland FN. Aldrig glömde han dock tack vare vem allt detta hade blivit möjligt, så när han 2001 startade en egen välgörenhetsorganisation med målsättningen att hjälpa fattiga barn få en utbildning döpte han organisationen till 'The Hilde Back Educaion Fund'.

Man riktigt kände värmen stråla ut från den så ödmjuka Hilde som uppenbarligen också hade gjort ett intryck på och varit en förebild för livet på Chris. Mänsklig värme när den är som bäst!

» http://hildebackeducationfund.com
» http://www.asmallact.com/hildeandchris/page1.html

// Staffan

Annons:
SaJo123
2010-02-04, 21:42
#1

Fantastisk! Häftigt att en vanlig människa kan sätta igång nåt sånt!

marie39
2010-02-05, 09:39
#2

oj, jag får gåshud…. tänk att hennes hjälp till en liten kille hjälper hundratals andra.

Stor kram till de båda!

Upp till toppen
Annons: