Annons:
Etikettallmänt
Läst 2209 ggr
Staffan
2014-02-01, 11:46

Stockholm vs Norrbotten

Bygger säkert på en sann historia... :)

En driven advokat från en av de finare byråerna i Stockholm hade givit sig upp på jakt i en avlägsen trakt i Norrbotten. Han hade genast tur och sköt två ripor i samma salva, vilka dock föll ned på ett fält på andra sidan av ett närliggande stängsel. När advokaten klättrade över stängslet körde en äldre samisk man upp bredvid honom på sin skoter, med tofsmössa och allt, och frågade: "Men fa håll tu på me?" Advokaten svarade, "Jag sköt två ripor som föll ned här på fältet och nu skall jag hämta dem". Den gamle samen svarade "Te här he ä min mark, å tu få int komma öfer tängsle!". Den indignerade advokaten sa "Du, jag är en av de bästa processadvokaterna i Sverige, och om du inte låter mig få riporna, så stämmer jag dig och tar allt du äger". Den gamle samen log och sa "Uppenparligen tjänner tu int till hur fi löse tvister i Norrpotten. Små meningsskiljaktigheter som ten hä ortnar fi me ten Norrpottniska tresparksregeln". Advokaten frågade "Vad är den Norrbottniska tresparksregeln?" Samen svarade "Jo, eftersom tvisten uppstått på min mark, så sparka jak dig först tre kånger, å sedan spark tu mig tre kånger å så fidare till tess ten antre ger upp". Advokaten tänkte snabbt igenom den föreslagna tävlingen och beslutade att han nog ganska lätt skulle vinna över den gamle geten och meddelade att han accepterade den lokala seden.

Samen gick sakta av skotern och fram till advokaten. Den första sparken landade, med all tyngd från den stålhätteprydda skoterkängan, i advokatens skrev och fick honom ned på knä. Den andra sparken träffade i mellangärdet och advokatens senaste måltid fick en gratisresa uppåt. Advokaten stod nu på alla fyra och samens tredje spark träffade rakt i baken och sände honom huvudstupa ned i en hög med renspillning. Advokaten uppbringade all sin viljestyrka och kraft och lyckades komma på fötter. När han torkat sitt ansikte med jackärmen sa han "Okej, din gamla sate, nu är det min tur". Den gamle samen log och sa, "Nä, nu ger ja ger mig, tu kan ta riporna".

😎

Annons:
Emo
2014-02-01, 11:51
#1

Man ska inte underskatta motståndaren. 😂

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Torin
2014-02-01, 15:43
#2

Kommer mig att tänka på Stockholmaren som körde över bondens tupp.

Han gick in på gården och sa

- Jag har kört över er tupp, och skall be att få ersätta honom.

- Det går bra, sa bonden. Det är bara att gå in i hönshuset därborta och börja.😂

Hälsningar Göran/.Värd för pensionärer/ifokus. Författare till "Konsten att leva billigt och må bra" samt "Mystiska träd"

Tarotstollan
2014-02-01, 22:57
#3

😂😂😂

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Duxa
2014-02-02, 10:16
#4

Vi samer i ett nötskal ;) :D

Upp till toppen
Annons: