Annons:
Etikettallmänt
Läst 10150 ggr
Staffan
6/20/11, 10:57 AM

Projekt: Bygg en fjärilsholk!

Visst blir man glad när man på våren ser årets första fjäril? Här i Stockholmstrakten är det ofta en citronfjäril men det varierar säkert över landet. Sen kommer fler sorter och sommartid ser man dom nästan alltid när solen är framme. Färggrannare insekter får man leta efter och dessutom gör de ju inte någon förnär.

Men var gömmer sig alla dagfjärilar på natten och när det blir regn och rusk? Jo, dom lägger vingarna utmed kroppen och gömmer sig på ett skyddat ställe där de inte riskerar att bli blöta eller uppätna.

Förslag:
Hjälp fjärilarna nära dig genom att snickra (eller köp) en fjärilsholk där dina små vännerna kan ta skydd. Placera gärna holken i närheten av blommor som fjärilarna tycker om, och en vattentunna. Och om du lägger lite grov naturlig bark i holken så kan den till och med fungera som övervintringsplats när hösten och kylan kommer.

» Bygg en egen fjärilsholk

// Staffan

Annons:
[Asta]
6/20/11, 12:30 PM
#1

Hej

länken fungerar tyvärr inte.

Staffan
6/20/11, 12:38 PM
#2

Ajdå, nu borde den fungera bättre! :)

// Staffan

740tjejen
6/20/11, 1:27 PM
#3

Såg en svart fjäril förut. Och den hade som långa spröt längst ut på vingarna. Jättevacker. Men var helt kolsvart. inte ett tecken. Aldrig sett så grann fjäril förut.

Denna kommentar har tagits bort.
Upp till toppen
Annons: